Ølsjølitoppen

— Valdres —

Ølsjølitoppen hyttefelt ligger på Lenningen ca. to og en halv time fra Oslo på fjellovergangen mellom Fagernes og Lillehammer. Her kan du nyte godt av uberørt natur med aktiviteter og opplevelser i et variert høyfjellsterreng. Området er snørikt og byr på flott skiføre gjennom hele vinteren.

Nærmeste nabo er Langsua Nasjonalpark med fjelltopper på opptil 1600 meter, vann og vassdrag og støler. I Langsua er det også et aktivt dyreliv med tamrein, kongeørn og fjellørret i alle vann og elver. Når tamreinen flyttes for beite krysser de Ølsjølitoppen. Hytteeiere i området kan se reinsdyrene krysse det snøkledde fjellandskapet rett utenfor hyttedøra. Området er også kjent for hesteslipp på sommeren.

Med en hytte på Ølsjølitoppen får du et perfekt utgangspunkt for innholdsrike aktiviteter og opplevelser i vakre og varierte Valdres.

Idylliske tomter

De nye tomtene ligger idyllisk til på ca. 1000 høydemeter med skiløype, fiskevann, akebakker og gode turmuligheter for store og små.

 Tilgjengelige tomter ses i kartet nedenfor. Klikk på ikonene for å få mer informasjon om aktiviteter, fjellstuer og fjelltopper og andre muligheter i området.

Tomtepris for felt A: Fra kr. 680.000,-

Tomtepris for felt B: Fra kr. 850.000,-

Eksempler på hytter til salgs

Skogstjerne hytte på Ølsjølitoppen

Prosjektert Skogstjerne hytte og romslig selveiertomt på Ølsjølitoppen, Lenningen.

To og en halv time fra Oslo, på fjellovergangen mellom Fagernes og Lillehammer. Her kan du nyte godt av uberørt natur med aktiviteter og opplevelser i et variert høyfjellsterreng. Området er snørikt og byr på flott skiføre gjennom hele vinteren.

Bekkeblom hytte på Ølsjølitoppen

Romslig selveiertomt og byggeklar Bekkeblom hytte med utestue (gapahuk)

Ølsjølitoppen hytteområde ligger på Lenningen to og en halv time fra Oslo på fjellovergangen mellom Fagernes og Lillehammer.

Skogfiol hytte på Ølsjølitoppen

Romslig selveiertomt og byggeklar Skogfiol hytte med 4 soverom + sovealkove, 2 bad, badstue og oppstue.

Ølsjølitoppen hytteområde ligger på Lenningen to og en halv time fra Oslo på fjellovergangen mellom Fagernes og Lillehammer. 

Røsslyng hytte på Ølsjølitoppen

Vi ser frem til å oppføre denne spesialtegnede Røsslyng hytta for deg på Ølsjølitoppen. Vi kan tilpasse hytta etter dine ønsker dersom du inngår kontrakt med oss i forkant av byggestart. Du følger byggeprosessen steg for steg ved at vi deler prosjektbilder med deg fortløpende. Vi tar oss av alt det praktiske. Vi følger bustadoppføringslova punkt for punkt, og oppfører hytta i samsvar med de nyeste byggeforskrifter og med 5 års garanti. Kjøpekontrakt og oppgjør håndteres av vår mangeårige samarbeidspartner, Eiendomsmegler1.

Uendelig mange muligheter

Noe for en hver…

Med frodige daler, høye topper og masse kultur er det få steder i Norge som byr på så mange muligheter til alle årstider. Her er det noe for alle i umiddelbar nærhet, og kort vei til kjente severdigheter og turer i Valdres.

Milevis med skiløyper og sykkelstier, muligheter for korte og lange fotturer og gode fiskemuligheter i alle vann finner du så fort du åpner hyttedøren. Du kan besøke fjellstuer, gårder og setre, ta deg en tur i valdres alpinsenter, kjøre hundespann, prøve via ferrata, eller delta på rakfiskfestivalen i Fagernes. Mulighetene er mange med Ølsjølitoppen som utgangspunkt.

Milevis med skiløyper

Lenningen løypelag preparer milevis med skiløyper gjennom fjellterrenget rundt Lenningen og Ølsjølitoppen. Her er det ski-in, ski-out som gjelder. Ølsjølitoppen er et snørikt område, så skisesongen starter tidlig og varer langt utover våren. Skiløypene kobler seg på større løypenett som åpner for å legge ut på lange turer for de som måtte ønske det. Du har også mulighet til å benytte deg av Spåtind Skisenter eller Valdres Alpinsenter om det skulle friste med en tur i bakken. Fjelltoppene egner seg også for toppturer for de som liker å nå toppen uten skiheis.

Turer for store og små

Øst for Ølsjølitoppen finner du Spåtind, den høyeste toppen i Etnedal på 1414 moh. Denne toppen kan du bestige med hytta som utgangspunkt. Det finnes mange fine turmuligheter i det lettkuperte fjellterrenget rundt Ølsjølitoppen som passer for store og små. Langsua Nasjonalpark er et fint sted for turer i vernet natur med mye dyre- og fugleliv. Skulle du ønske å legge ut på lengre turer er det en kort kjøretur til topper som Mugnetind, Besseggen og Bitihorn.

Et eldorado for syklister

Ølsjølitoppen og Lenningen har stiene og omgivelsene du trenger for en variert og minnerik sykkeltur. Du har mulighet til å kombinere sykkelturen med en topptur, eller besøke Lenningen fjellstue for å nyte kaffe og vafler før turen går videre. I likhet med skisporene, er det tilrettelagt for korte eller lange turer som kan passe for alle. Prøv f.eks. populære sykkelruter som Nord-Etnedal rundt, eller den kjente Mjølkevegen.

Fisking i Valdres

Det er godt tilrettelagt for fiske i vannene og elvene i området. Med dype innsjøer, rolige fjellvann og rennende bekker er mulighetene mange. Det settes ut fisk i blant annet Ølsjølifjorden, Rotvollfjorden og Nordre Svarttjern. Sebu-Røssjøen er også kjent for å være et godt fiskevann både sommer og vinter med gapahuk og bålplass på østsiden av vannet. Langsua Nasjonalpark og Røssjøen naturreservat har mange mil med elver, vassdrag og vann med naturlig fiskebestand kombinert med fisk som settes ut. Når du kjenner et napp er det størst sjanse for at det er en fjellørret eller røye som har bitt på kroken.

Beliggenhet og avstander

Ølsjølitoppen ligger i underkant av 200 km fra Oslo, og det er kort vei til butikker og handelsmuligheter i Bruflat, Bagn eller Fagernes.

Ølsjølitoppen i Google Maps

Tomtebefaring – vennligst ta kontakt dersom du ønsker å besøke området. Vi kan koordinere bespisning og overnatting i forbindelse med ditt befaringsopphold på Ølsjølitoppen.

Eksempel på hytte til salgs på Ølsjølitoppen 

For ytterligere informasjon: olsjolitoppen.no 

Ølsjølitoppen i bilder